|
Український форум Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
| Автор |
Повідомлення |
koryin Гість
|
Написане: четвер липня 31, 2008 20:17 Тема повідомлення: В яких містах в Україні розмовляють українською мовою? |
|
|
Всім доброго здоров'я. Будь ласка, напишіть, в яких містах в Україні розмовляють українською мовою. Річ у тім, що зараз я проживаю в Росії
(мене вивіз з України у підлітковому віці батько-росіянин), але збираюсь переїхати в Україну. Я маю право на одержання громадянства України,
оскільки я українець і народився в Україні. Я дуже скучив за рідною землею, рідною мовою. Тому хочу оселитися у місті чи містечку,
де люди розмовляють по-українськи. Нажаль, я дізнався, що в Києві й досі переважно спілкуються російською і на тих,
хто звертається українською, дивляться як на диваків. Обласні центри сходу та центральної України теж російськомовні.
То ж чи могли би ви, шановні користувачі цього сайту, написати, де в Україні розмовляють українською?
Невже залишається тільки захід України? Невже мовна ситуація в Україні така скрутна?
Може, десь на Черкащині є україномовні містечка? Яка картина у Смілі, Кам'янці Черкаської області?
Чи тільки на заході України все гаразд із українською мовою? Напишіть, будь ласка, хто знає. Дякую заздалегідь. |
|
| Догори |
|
 |
ntis Срібний Учасник

|
Написане: четвер липня 31, 2008 20:52 Тема повідомлення: |
|
|
З цього приводу не можу сказати стовідстотково, але чула, що Черкаси, Золотоноша досить україномовні..
р.с.а захід і північний-захід "не влаштовують"?
і, до речі, а де ти народився?
щодо Києва - сумніваюся, сама навчаюсь із багатьма (більшістю) україномовними людьми...така картина спостерігається, як на мене, тільки іноді у дітей дитсадкового віку (що є проблемою), а на інших навпаки з повагою дивляться...хоча це може бути тільки моя точка зору  _________________ Все буде добре!
 |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: неділя серпня 03, 2008 22:22 Тема повідомлення: |
|
|
Хороше бажання, вітаю! У Києві дійсно багато теревенять по-російськи, проте останнім часом дуже багато трапляється на вулиці, у транспорті україномовних. Говорити по-українськи тут — це скоріше ознака освіченості та впевненості у собі, якщо тільки говорити добре. Ще хто вживає тут українську — так це приїжджі заробітчани-селяни.
Словом, хороше коло україномовних друзів — і ніяких проблем (сам-то я вже подумую, як би то махнути з Києва до Львова на рік-другий ) _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
ntis Срібний Учасник

|
Написане: понеділок серпня 04, 2008 19:27 Тема повідомлення: |
|
|
р.с. трохи не по темі, ви уж вибачайте, просто щодо Львова та взагалі заходу України - народ, а ви якось допомагали постраждалим?? (гроші надіслати, подзвонити, смску відправити пробували?????)
у Луцьку та Жмеренці, до речі, теж розмовл. укр. мовою) у мене там знайомі були) _________________ Все буде добре!
 |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: вівторок серпня 05, 2008 8:37 Тема повідомлення: |
|
|
| ntis написав: | р.с. трохи не по темі, ви уж вибачайте, просто щодо Львова та взагалі заходу України - народ, а ви якось допомагали постраждалим?? (гроші надіслати, подзвонити, смску відправити пробували?????)
у Луцьку та Жмеренці, до речі, теж розмовл. укр. мовою) у мене там знайомі були) |
Це точно, Волинь — найкраща! Тепер про серйозне, а хто в Києві займається допомогою затопленим? _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: середа серпня 06, 2008 18:11 Тема повідомлення: |
|
|
Сам відповім. Все просто: заходиш у банк, питаєш про потрібні рахунки (вони їх завжди знають), віддаєш гроші. За такі речі вони комісію не беруть. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
ntis Срібний Учасник

|
Написане: четвер серпня 07, 2008 9:26 Тема повідомлення: |
|
|
А я пару разів відправляла смски на номер 1090 - зняло 10 грн. за кожне відправлення. Ну,хоть чимось допомогла)
А ще Каленики!!!! Отам 100% українська рулс) (це на Черкащині) _________________ Все буде добре!
 |
|
| Догори |
|
 |
trostian Гість
|
Написане: понеділок листопада 03, 2008 22:28 Тема повідомлення: Наприклад в місті Стрий |
|
|
В місті Стрий розмовляють Українською,Львів. Доречі цікаве місце для відпочинку Цікавий сайт де можна відпочити
 _________________ --------------------------------------
E-mail:best_trostian@ukr.net |
|
| Догори |
|
 |
Gem Срібний Учасник

|
Написане: понеділок листопада 24, 2008 15:55 Тема повідомлення: |
|
|
дуже актуальне питання...
а я б хотіла, щоб столиця України розмовляла українською... |
|
| Догори |
|
 |
|
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете голосувати у цьому форумі You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|