Український форум Український форум
Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном

ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   Галерея АватарівГалерея Аватарів    ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Житло в Києві

Нова тема   Відповісти    Український форум -> Життя в Україні та світі -> Розмови на будь-які теми
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Dmytro
адмін

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: неділя березня 09, 2008 19:59    Тема повідомлення: Житло в Києві Відповісти цитуючи

Пропоную поговорити про житло в Києві (і не тільки). Нам, наприклад, з наступного місяця підняли платню до 800 баксів. Це невеличка однокімнатна квартира з пристойним ремонтом і технікою для життя. До того ми платили 450. Я просто в шоці. Чому жити в цьому місті так дорого і чому житло дорожчає з кожним місяцем? І скільки треба заробляти щоб можна було дозволити собі жити?
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
sakhnik
Учасник

Вік: 28

ПовідомленняНаписане: понеділок березня 10, 2008 2:34    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Факт дійсно неприємний, ціни в Києві навіжені. Друг нещодавно зізнався, що саме тому хоче переїхати до Вінниці. Я ж три роки прожив у Боярці, сплачуючи тільки двісті. Крім низької платні було ще кілька плюсів: більш чисте повітря, ліс навколо, Забір’ївські озера, українська мова в електричці. Негаразди — це відсутність води уночі, дорожчий транспорт до Києва, жорстка прив’язка до часу електричок чи маршруток (спізнився на останню — таксі за сотку, гостини у знайомих чи ніч на ногах на вибір).
Все-таки я зважився і вже п’ятий місяць знову у Києві. Платня поки прийнятна, трохи менше півтисячі, до роботи близько, зручно добиратися після якої-небудь гулянки…
Думаю, скоро ціни повинні зупинитися, бо вже зараз схоже, що вони наблизилися до європейських. А якщо більш серйозно: зростають ціни на житло (найбільша витрата молодих людей) → зростає їхня зарплатня → роботодавці будуть більше поглядати у інші міста → ми зможемо знаходити роботу де-інде. А зменшується попит — впаде чи, принаймні, перестане зростати ціна.

Dmytro
адмін

ПовідомленняНаписане: понеділок березня 10, 2008 18:30    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

От у мене і вибір - поїхати з міста туди, де дешевше або знайти місце, де краще платять і знайти інше помешкання... Що його робити? Може ну його цей Київ...
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок березня 10, 2008 20:14    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Dmytro написав:
От у мене і вибір - поїхати з міста туди, де дешевше або знайти місце, де краще платять і знайти інше помешкання... Що його робити? Може ну його цей Київ...

Я б почав із житла. Нещодавно брат зізнався, що на трьох зняли трикімнатну квартиру теж за вісімсот. Спадає на думку, що ще повинні бути однокімнатні за меншу кількість грошей, скажімо, за ті самі півтисячі.
Знайти й взятися за більш оплачувану роботу, як на мене, можна до тих пір, поки вона цікава. Хай будуть платити удвічі більше, але за якусь рутину,— скоро світ немилий стане. Не невільники ж ми, щоб нічого крім весел на галері не бачити, хочеться і по сторонах роззирнутися, світ побачити!
Нещодавно розмірковував, чим же Київ тримає мене (та й не тільки). Мушу визнати, тут дискомфортно, люди якісь не такі, повітря не надто здорове, проте тут є потрібні більш за повітря можливості, хороший вибір. Школа, університет (таких на Волині просто немає), дельтаплани, вітрила, велосипеди, татамі, льодоруби, сальса, танго… Ще десь в Україні можна знайти все це відразу? Життя у іншому місті — це все-одно, що на іншій планеті, на жаль.

Dmytro
адмін

ПовідомленняНаписане: вівторок березня 11, 2008 23:34    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Якщо робота не приносить грошей досить для, того щоб почуватися впевнено - то світ стане немилий дуже швидко також. А ще сім'ю годувати треба. Вирішили поки що спробувати поторгуватися з власником. В принципі ця квартира мені подобається і переїжджати не сильно хочеться. А щодо трикімнатної квартири - пропонували одну на Троєщині, у найвіддалинішому кутку. Усього за 600 зелених. Але навіщо мені та Троєщина, ще й така віддалена - звідти до цивілізації не доберешся по-людськи. А люди в Києві дуже непогані у своїй більшості. Багато заклопотаних та зациклених на власних проблемах... Але що ще очікувати від великого міста?
Догори
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: п'ятниця березня 14, 2008 14:49    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Знайшов цікаве починання у вебі, не можу не поділитися: http://futbolkin-blog.livejournal.com/37968.html
Думаю, ми в ньому зацікавлені.

Gem
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: вівторок березня 18, 2008 23:46    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Цитата:
проте тут є потрібні більш за повітря можливості, хороший вибір. Школа, університет (таких на Волині просто немає), дельтаплани, вітрила, велосипеди, татамі, льодоруби, сальса, танго… Ще десь в Україні можна знайти все це відразу? Життя у іншому місті — це все-одно, що на іншій планеті, на жаль.

Як я тебе розумію!
Скільки бачила міст - а жити десь там, в тих містах - ну геть не цікаво!
Може, то перебільшення, кожен кулик своє болото хвалить, проте, це моя особиста думка...
На даний момент.
Якщо б я побувала наприклад в Нью-Йорку, то може тоді б Київ мені видався селом - то ожливо!
Що тримає в такому місті - незважаючи на ціни, всі негаразди, екологію, - перш за все усвідомлення, що тут є Можливості, ось прямо тут, перед носом. Мене це відчуття не полишає Shocked
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Український форум -> Життя в Україні та світі -> Розмови на будь-які теми Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі
You can attach files in this forum
You can download files in this forum