Український форум Український форум
Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном

ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   Галерея АватарівГалерея Аватарів    ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Релігія
Перейти до сторінки 1, 2, 3  далі

Нова тема   Відповісти    Український форум -> Культура і мистецтво
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
ntis
Срібний Учасник

Вік: 18

ПовідомленняНаписане: п'ятниця серпня 10, 2007 23:20    Тема повідомлення: Релігія Відповісти цитуючи

Пропоную зробити ще один підфорум чи залишити просто темою те, що називається релігією.
Тут пишіть про все - про історію, про атеїзм, про різні релігійні течії.

Чи є хтось атеїстом і чому?
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Dmytro
адмін

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: неділя серпня 12, 2007 18:06    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я є формально атеїстом, тому що мене в дитинстві батьки не похрестили, а тепер, коли я маю вибір, яку релігію сповідувати, не вирішив ще яка з них найкраще підходить для мого світосприйняття. Наприклад, мені не подобається православ'я тому що на кожній церкві є прайс за яким церква надає "послуги". Наприклад, коли ми хрестили дитину, згідно розцінок заплатили 40 грн. Цей "момент" дуже мене вразив. Церква, фактично дім божий, просто заробляє на рабах свого бога. Вони б ще торгувати в церкві бізнесменам дозволили для повноти картини... А якщо люди дуже бідні і 40 грн для них досить велиці гроші? Їм не хреститись або шукати іншу релігію? Знайомі хрестили дитину в католицьку віру і з них нічого не взяли. Хоча вони самі і пожертвували. І ще мені подобається іслам. Але в багатьох він асоціюється з тероризмом та насиллям. Але, наскільки я знаю, в нього дуже багато сильних сторін. І ця релігія зовсім не пов'язана з вірою мого народу, що для мене є великим мінусом.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: неділя серпня 12, 2007 22:57    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Погоджуюся з вами щодо нажиття церквами над людьми.
Був якось рейтинг найприбутковіших "бізнесів", так ось церква посідала 4 місце.
На власні очі я його(список) не бачила, але сказала мені про нього одна хороша людина.

Мені, наприклад, подобаються деякі засади протестантизму.
Коли була в Хусті(місто в Закарпатській області), нам показували різні церкви. З усіх мені сподобалася протестантська, зокрема своєю простотою і красою водночас. Справа в тому, що на стінах не було ікон у золотому обрамленні(як ми зайшли в православну - нас осліпило "багатство"), а лиш одна велика фреска на стіні.
От не знаю, атмосфера просто сподобалася. Адже для деяких людей вона важлива.
Догори
Марк
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: середа серпня 29, 2007 17:03    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Церква завжди наживалась на людях...
Це факт.
В будь-якій країні в будь-який час.
Були часи, коли влада церкви була сильнішою від влади монархів..
Зараз, як на мене, церква перш за все зацікавлена в збагаченні та збільшенні впливу на людей.
На заході церква - один з найвпливовіших та найбагатших інститутів, церква може активно втручатися в суспільне життя.
Часто я взагалі не розумію, як віруючі цього не бачать...
Бог - це любов, основна ідея - братське ставлення до всіх, відсутність користі, а що ми бачимо натомість???

Марк
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: середа серпня 29, 2007 17:09    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Забув додати - "формальний атеїст" - це треба десь записати, визначення претендує на приз!
Що значить "формальний атеїст"???
Можна сказати, "я нехрещений", і це буде відповідати дійсності...
Людина або атеїст, або віруюча, або ще не зрозуміла (таких я відношу автоматично до невіруючих)
А цей новий термін я би переробив на "формально віруючого", таких в наш час безліч, людей, що прикриваються Христом, а в самих в душі немає нічого святого

Dmytro
адмін

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: середа серпня 29, 2007 18:03    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Формальний віруючий - це зовсім не те. Неформальній віруючий - можливо. Формальний атеїст - це означає що я не хрещений і тому формально не відношу себе ні до якої релігії. А що в мене в душі коїться - то суто моя справа. І коли я визначусь з тим, у що я вірю, - тоді і, можливо, приєднаюсь до якоїсь релігії.
Догори
Марк
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: четвер серпня 30, 2007 15:06    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Врешті-решт дійшли до віруючих-неформалів Smile
Ги-ги

ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок вересня 24, 2007 17:39    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Марку,а ти до них відносишся??

Догори
Марк
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: четвер вересня 27, 2007 18:56    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Нє, я ні до кого не відношусь.
Мені така релігія не подобається
Одні крайнощі

ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: четвер вересня 27, 2007 19:44    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Так ти атеїст?

Догори
Марк
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: четвер вересня 27, 2007 20:12    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Не можу сказати, що атеїст.
Атеїсти заперечують існування Бога.
А я не заперечую, але не є віруючою людиною.
Мабуть, я ще не зрозумів це сам для себе

ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: четвер вересня 27, 2007 20:53    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Цитата:
Атеїсти заперечують існування Бога
Хіба??

Догори
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: четвер вересня 27, 2007 20:54    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Упс...шось забагато відповідей.
Як удалить?

Догори
Ассоль
адмін

ПовідомленняНаписане: п'ятниця вересня 28, 2007 18:49    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Хрестик в правому кутку бачиш?
Натискай
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: п'ятниця вересня 28, 2007 18:53    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ухтиии!!!!!!!

Догори
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Український форум -> Культура і мистецтво Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Перейти до сторінки 1, 2, 3  далі
Сторінка 1 з 3

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі
You can attach files in this forum
You can download files in this forum