Український форум Український форум
Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном

ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   Галерея АватарівГалерея Аватарів    ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Linux безкоштовно
Перейти до сторінки 1, 2  далі

Нова тема   Відповісти    Український форум -> Технології
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
sakhnik
Учасник

Вік: 28

ПовідомленняНаписане: субота лютого 09, 2008 23:53    Тема повідомлення: Linux безкоштовно Відповісти цитуючи

Безкоштовно допоможу встановити та налаштувати Linux (Fedora або Debian). Україні — якісне відкрите програмне забезпечення!
Gem
Срібний Учасник

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 1:39    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я пробувала "перелізти" на лінукс, та так поки нічого і не вийшло. Мабуть, не дуже хотіла.
Ну а Open Office - що тобі нагадує? Smile
До речі, мабуть, якби дітям, наприклад, в школі, не вінду показували зразу, а лінукс, то вони б на неї потім і не дивились би. А так - просто важко відійти від "звичної" логіки...
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 10:57    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Gem написав:
Я пробувала "перелізти" на лінукс, та так поки нічого і не вийшло. Мабуть, не дуже хотіла.
Ну а Open Office - що тобі нагадує? Smile
До речі, мабуть, якби дітям, наприклад, в школі, не вінду показували зразу, а лінукс, то вони б на неї потім і не дивились би. А так - просто важко відійти від "звичної" логіки...

Як тільки купив комп’ютер, щоб написати диплом, відразу ж встановив собі Лінукс. А з минулого року, знайшовши нову роботу, взагалі перестав користуватися американською недоробкою Wink Особисто я проти “звичок”, бо для мене головне — свобода, гнучкість (от хочеться мені з клавіатури набирати нормальні типографські “зн́аки”…), безпека (а що таке віруси?), і, що найголовніше, відкритість — не доводиться танцювати з бубном, щоб подолати яку-небудь проблему.
Згоден, держава проводить неправильну інформаційну політику, тому й пропоную власну допомогу.

ntis
Срібний Учасник

Вік: 18

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 13:41    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Народе український, врубіть мене, "несмышлёную" у світ новітніх розробок!!!
Шо таке Лінукс? Чим він від Вінди відрізняється?Кращий чи гірший за неї?Чому?
Завалила питаннями..гг))

Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 14:11    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

ntis написав:
Народе український, врубіть мене, "несмышлёную" у світ новітніх розробок!!!
Шо таке Лінукс? Чим він від Вінди відрізняється?Кращий чи гірший за неї?Чому?
Завалила питаннями..гг))

Найкраще про це написано на Вікіпедії. Словом, Лінукс — це відкрита ОС, яка розробляється ентузіастами. Для користувача вона має різний вигляд, може бути схожою на Віндовз, а може й бути іншою.

ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 15:18    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

А мова яка??

Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 15:31    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

ntis написав:
А мова яка??

До речі, підтримка української мови на набагато кращому рівні, ніж у Віндовз. Принаймні, у мене на клавіатурі є апостроф замість російської “ё”. Сам інтерфейс теж може бути українською, наприклад, наприклад, набираючи цю відповідь, я запустив калькулятор українською.

Змінено: sakhnik (вівторок лютого 12, 2008 11:08)
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відвідати сайт учасника
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 18:09    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

я шось не врубаюсь, навіщо тобі калькулятор...тут (зараз)

Догори
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 18:30    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

ntis написав:
я шось не врубаюсь, навіщо тобі калькулятор...тут (зараз)

Це не мені, а тобі для наочності. Можу показати вікно якої-небудь іншої програми, наприклад, оглядач PDF evince, ним-то я користуюся іноді.

Змінено: sakhnik (вівторок лютого 12, 2008 11:10)
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відвідати сайт учасника
Ассоль
адмін

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 20:17    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

але концепція та сама - "вікна".
Догори
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 20:28    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ассоль написав:
але концепція та сама - "вікна".

Зрозуміло, ще це не обов’язково. В роботі мені більше доводиться використовувати командний рядок:
Код:
[sakhnik@incognito ~/work/mps]$ find . -name '*.cc' | \
    xargs sed -i '1,$s/(new test_suite(\([^)]*\)))/ = BOOST_TEST_SUITE(\1)/g'

А ще звичайний текстовий редактор (див. ілюстрацію).

Отже, свобода означає можливість вибору: вікна чи не вікна вирішувати користувачеві.

Змінено: sakhnik (вівторок лютого 12, 2008 11:26)
Догори
Ассоль
адмін

ПовідомленняНаписане: понеділок лютого 11, 2008 21:24    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

я розумію Smile
просто маю на увазі, що більшість моїх їнайомих, які користуються лінукс, все-таки вибирають вікна. Бо звикли.
Догори
sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: вівторок лютого 12, 2008 11:05    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ассоль написав:
я розумію Smile
просто маю на увазі, що більшість моїх їнайомих, які користуються лінукс, все-таки вибирають вікна. Бо звикли.

Мабуть, це не тільки питання звички. В першу чергу в графічному режимі значно кращі масштабовані шрифти: від кирилиці, фонетичної транскрипції і до китайських ієрогліфів. По-друге, часто доводиться працювати з графікою, типографією, відео.
Нарешті, у віконному середовищі завжди можна запустити емулятор текстового терміналу, а от у протилежному напрямку це не так просто.

sakhnik
Учасник

ПовідомленняНаписане: п'ятниця березня 21, 2008 20:06    Тема повідомлення: Перший дзвінок Відповісти цитуючи

А світ на місці не стоїть, прийшло замовлення з далекого Полісся. Хтось придбав лаптоп, а Ўіндоўз на нього не схотіла запуститися. Батьковими руками я поставив там Ubuntu. Думаю, власникам сподобається.
Dmytro
адмін

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: неділя березня 23, 2008 4:25    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Лінукс потребує занадто багато трафіку на усілякі оновлення. Хоча мені і подобається, але з моїм невеликим інтернет-пакетом буде дуже дорого.
Ти ставив вже KDE4?
Догори
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Український форум -> Технології Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Перейти до сторінки 1, 2  далі
Сторінка 1 з 2

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum