|
Український форум Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
| Автор |
Повідомлення |
sakhnik Учасник

|
Написане: субота лютого 09, 2008 23:53 Тема повідомлення: Linux безкоштовно |
|
|
Безкоштовно допоможу встановити та налаштувати Linux (Fedora або Debian). Україні — якісне відкрите програмне забезпечення! _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
Gem Срібний Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 1:39 Тема повідомлення: |
|
|
Я пробувала "перелізти" на лінукс, та так поки нічого і не вийшло. Мабуть, не дуже хотіла.
Ну а Open Office - що тобі нагадує?
До речі, мабуть, якби дітям, наприклад, в школі, не вінду показували зразу, а лінукс, то вони б на неї потім і не дивились би. А так - просто важко відійти від "звичної" логіки... |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 10:57 Тема повідомлення: |
|
|
| Gem написав: | Я пробувала "перелізти" на лінукс, та так поки нічого і не вийшло. Мабуть, не дуже хотіла.
Ну а Open Office - що тобі нагадує?
До речі, мабуть, якби дітям, наприклад, в школі, не вінду показували зразу, а лінукс, то вони б на неї потім і не дивились би. А так - просто важко відійти від "звичної" логіки... |
Як тільки купив комп’ютер, щоб написати диплом, відразу ж встановив собі Лінукс. А з минулого року, знайшовши нову роботу, взагалі перестав користуватися американською недоробкою Особисто я проти “звичок”, бо для мене головне — свобода, гнучкість (от хочеться мені з клавіатури набирати нормальні типографські “зн́аки”…), безпека (а що таке віруси?), і, що найголовніше, відкритість — не доводиться танцювати з бубном, щоб подолати яку-небудь проблему.
Згоден, держава проводить неправильну інформаційну політику, тому й пропоную власну допомогу. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
ntis Срібний Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 13:41 Тема повідомлення: |
|
|
Народе український, врубіть мене, "несмышлёную" у світ новітніх розробок!!!
Шо таке Лінукс? Чим він від Вінди відрізняється?Кращий чи гірший за неї?Чому?
Завалила питаннями..гг)) _________________ Все буде добре!
 |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 14:11 Тема повідомлення: |
|
|
| ntis написав: | Народе український, врубіть мене, "несмышлёную" у світ новітніх розробок!!!
Шо таке Лінукс? Чим він від Вінди відрізняється?Кращий чи гірший за неї?Чому?
Завалила питаннями..гг)) |
Найкраще про це написано на Вікіпедії. Словом, Лінукс — це відкрита ОС, яка розробляється ентузіастами. Для користувача вона має різний вигляд, може бути схожою на Віндовз, а може й бути іншою. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
ntis Срібний Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 15:18 Тема повідомлення: |
|
|
А мова яка?? _________________ Все буде добре!
 |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 15:31 Тема повідомлення: |
|
|
| ntis написав: | | А мова яка?? |
До речі, підтримка української мови на набагато кращому рівні, ніж у Віндовз. Принаймні, у мене на клавіатурі є апостроф замість російської “ё”. Сам інтерфейс теж може бути українською, наприклад, наприклад, набираючи цю відповідь, я запустив калькулятор українською. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua
Змінено: sakhnik (вівторок лютого 12, 2008 11:08) |
|
| Догори |
|
 |
ntis Срібний Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 18:09 Тема повідомлення: |
|
|
я шось не врубаюсь, навіщо тобі калькулятор...тут (зараз) _________________ Все буде добре!
 |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 18:30 Тема повідомлення: |
|
|
| ntis написав: | | я шось не врубаюсь, навіщо тобі калькулятор...тут (зараз) |
Це не мені, а тобі для наочності. Можу показати вікно якої-небудь іншої програми, наприклад, оглядач PDF evince, ним-то я користуюся іноді. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua
Змінено: sakhnik (вівторок лютого 12, 2008 11:10) |
|
| Догори |
|
 |
Ассоль адмін

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 20:17 Тема повідомлення: |
|
|
| але концепція та сама - "вікна". |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 20:28 Тема повідомлення: |
|
|
| Ассоль написав: | | але концепція та сама - "вікна". |
Зрозуміло, ще це не обов’язково. В роботі мені більше доводиться використовувати командний рядок:
| Код: | [sakhnik@incognito ~/work/mps]$ find . -name '*.cc' | \
xargs sed -i '1,$s/(new test_suite(\([^)]*\)))/ = BOOST_TEST_SUITE(\1)/g' |
А ще звичайний текстовий редактор (див. ілюстрацію).
Отже, свобода означає можливість вибору: вікна чи не вікна вирішувати користувачеві. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua
Змінено: sakhnik (вівторок лютого 12, 2008 11:26) |
|
| Догори |
|
 |
Ассоль адмін

|
Написане: понеділок лютого 11, 2008 21:24 Тема повідомлення: |
|
|
я розумію
просто маю на увазі, що більшість моїх їнайомих, які користуються лінукс, все-таки вибирають вікна. Бо звикли. |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: вівторок лютого 12, 2008 11:05 Тема повідомлення: |
|
|
| Ассоль написав: | я розумію
просто маю на увазі, що більшість моїх їнайомих, які користуються лінукс, все-таки вибирають вікна. Бо звикли. |
Мабуть, це не тільки питання звички. В першу чергу в графічному режимі значно кращі масштабовані шрифти: від кирилиці, фонетичної транскрипції і до китайських ієрогліфів. По-друге, часто доводиться працювати з графікою, типографією, відео.
Нарешті, у віконному середовищі завжди можна запустити емулятор текстового терміналу, а от у протилежному напрямку це не так просто. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
sakhnik Учасник

|
Написане: п'ятниця березня 21, 2008 20:06 Тема повідомлення: Перший дзвінок |
|
|
А світ на місці не стоїть, прийшло замовлення з далекого Полісся. Хтось придбав лаптоп, а Ўіндоўз на нього не схотіла запуститися. Батьковими руками я поставив там Ubuntu. Думаю, власникам сподобається. _________________ Життя — це диво! Тільки вперед: sakhnik@jabber.kiev.ua |
|
| Догори |
|
 |
Dmytro адмін

З нами з: 28.02.07 Вік: 26 Повідомлень: 213 Звідки: Київ/Миколаїв, Україна
|
Написане: неділя березня 23, 2008 4:25 Тема повідомлення: |
|
|
Лінукс потребує занадто багато трафіку на усілякі оновлення. Хоча мені і подобається, але з моїм невеликим інтернет-пакетом буде дуже дорого.
Ти ставив вже KDE4? |
|
| Догори |
|
 |
|
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете голосувати у цьому форумі You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|