|
Український форум Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
| Автор |
Повідомлення |
Ассоль адмін

|
Написане: п'ятниця липня 27, 2007 23:37 Тема повідомлення: Голубці для коханого |
|
|
Голубці для коханого
Голубці починаються з гарного настрою та бажання пригостити смачненьким....
Отож, спочатку йдете й вибираєте гарненьку середніх розмірів капустину, але придивіться гарненько – листя має щільно прилягати, не бути порваним і т.д.
Від якості капусти залежить багато.
Капусту розбирають по-різному. Мені найбільше подобається наступний спосіб. В киплячу воду опускаю голівку капусти, так щоб вода повністю її покривала, стежу, щоб листя проварилося однаково. Так вона кипить декілька хвилин, потім виймаю її й обережно знімаю верхні листки, для цього роблю надрізи біля качана. Якщо все обережно зробити, листя не порветься.
Нижні листочки часом не знімаються, так як недостатньо проварились, отож знову на кілька хвилин занурюю капустину в окріп, і потім знімаю неслухняні листки. Якщо не поспішати і зробити все правильно – з капустини залишиться малесенька голівка. Грубі частини зрізую гострим ножем або відбиваю.
Наступний етап – фарш. За смаком. Я віддаю перевагу асорті, але з досвіду знаю, що й з підчеревини, яка, як на мене, може бути занадто жирна, виходять смачнючі голуці. Чоловіки від таких просто мліють
Отож, беру 600-700 грамів фаршу, або роблю його сама. На таку кількість м’яса рису кладу 125 грамів. Секрет такої точності простий – використовую рис в пакетиках по 125 грамів, дуже зручно його готувати, і якістю такого рису задоволена. Тут не варто економити – результат себе не виправдає. Отож, сорт може бути різним, наприклад єгипетський рис. Відварюю до напівготовності, підвішую на хвильку, щоби стекла вода. Потім додаю до м’яса. Наступний крок – смажені морква та цибуля. Цибулю (1-2 штуки) ріжу, моркву (1 шт.) тру на тертці, все гарненько до золотистого кольору підсмажую на соняшниковій олії (не обов’язково, орієнтуйтесь на власний смак).
Додаю до м’яса та рис, сіль, спеції за смаком (чорний та духмяний перець) вимішую. На капустяний лист ложкою кладу приготований фарш, загортаю. Є декілька способів. Можна загортати фарш „конвертиками” – зробити „конверт” (конус), наповнити фаршем не до кінця, зверху прикрити залишками листка. Інший варіант – покласти фарш скраєчку на листок, трішки згорнути, потім підгорнути лист з обох боків, і далі закрутити до кінця.
Отож, складаємо все в невеликий казан (бажано), а паралельно готуємо суміш, якою заллємо голубці. Знову підсмажуємо цибульку (як наведено вище), в кінці доливаємо трохи води, додаємо сіль, спеції які любите (мені наприклад подобається мускатний горіх), за бажанням ложку томатної пасти або краще ріжемо кільцями помідор, і всім цим заливаємо наші голубці. Стежте, щоб рідини було не занадто багато, вона має майже покривати їх.
Тушкуємо на повільному вогні в середньому 1.5-2 години, хоча якщо дуже слабкий вогонь (що навіть краще), голубці тушкуються ще довше. Готовність перевіряю виделкою – капуста має бути м’якою, а у вас до цього часу виділиться чимало слини
Прикрашаємо, якщо терпець ще не увірвався. Подавайте зі сметаною.
Смачного!!! |
|
| Догори |
|
 |
Dmytro адмін

З нами з: 28.02.07 Вік: 26 Повідомлень: 213 Звідки: Київ/Миколаїв, Україна
|
Написане: вівторок серпня 07, 2007 16:58 Тема повідомлення: |
|
|
Можу лише сказати що це дуже смачні голубці, мабуть найкращі з тих що я їв  |
|
| Догори |
|
 |
|
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете голосувати у цьому форумі You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|