Український форум Український форум
Музика, література, культура, подорожі, політика, життя українців в Україні та за кордоном

ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   Галерея АватарівГалерея Аватарів    ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Чи потрібна українцям друга національна мова?

Нова тема   Відповісти    Український форум -> Життя в Україні та світі -> Політика
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
западінець
Постійний Учасник

Вік: 23

ПовідомленняНаписане: понеділок вересня 10, 2007 13:43    Тема повідомлення: Чи потрібна українцям друга національна мова? Відповісти цитуючи

Мова створює духовність народу,підтримує його звичаї та національну свідомість.якщо бути відвертим то я великий противник "озаконення" російської мови,гадаю вона і так досить непогано себе почуває...
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
ntis
Срібний Учасник

Вік: 18

ПовідомленняНаписане: понеділок вересня 10, 2007 17:24    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

НЕ ТРЕБАААА!!!!
Вважайте мене ким завгодно, але я з тобою абсолютно згодна!!
Як це так?Ми-народ України, у нас є своя державна мова...але ж ніхто не забороняє (стаття10 КУ) спілкуватися і рос. мовою (якщо, звичайно, в статутних документах підприємств не стоїть про це пунктик).
Суб"єктивно кажучи, я б не змогла жити у настільки двомовному середовищі...не кажучи вже про те, що не зможу розуміти документи, написані рос.мовою...це вже точно.

Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Dmytro
адмін

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: понеділок вересня 10, 2007 18:20    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Не маю нічого проти розвитку російської мови... і нехай би вона була навіть другою в державі, якби стан української мови в суспільстві не був таким слабким. Мабуть, всі розуміють що російська, як друга державна, просто вб'є українську.
Догори
западінець
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: понеділок вересня 10, 2007 21:52    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Непогано створити б комітет який б дійсно стежив за додержанням конституції щодо мовних питань,а то в нас з цим дуже зле.мене просто злить коли у ВР спілкуються не на рідній мові,зразу складається враження-Запроданеці.Можливо я трошки націоналістSmile,але російська мова повсюду,не кажучи про Крим....Треба починати з телебачення і потрошку українізувати ці російські школи на сході бо рідної мови там не почуєш
Догори
Dmytro
адмін

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: вівторок вересня 11, 2007 16:20    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я думаю що нехай спілкуються як їм зручно. А от якщо це офіційний виступ в парламенті, наприклад, або в уряді і тебе чує вся країна - то будь такий ласкавий, кажи свою промову українською. І на статус мови не треба зазіхати. Українська в Україні повинна бути першою і єдиною державною мовою до тих пір поки нею не буде розмовляти 95% населення або поки Росія не припинить свого існування.
Догори
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: вівторок вересня 11, 2007 16:45    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Цитата:
поки Росія не припинить свого існування

Оце сказанув...шось неймовірне
Цілком підримую,Dmytro, твоє ставлення.
Я щодо спілкування. Просто я в сім"ї розмовляю російською, хоча я українка, але щодо саме національної мови, то вона потрібна (відповідь на запитання теми) обов"язково.

Догори
западінець
Постійний Учасник

ПовідомленняНаписане: п'ятниця вересня 14, 2007 14:38    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Припустимио,що російська стане другою нашою мовою....Що тоді,можна прощатись з українською чи як?
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: вівторок вересня 18, 2007 21:39    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Саме так
хоча наврядчи село сприйме росіянську

Догори
Горопцо
Гість

Вік: 17

ПовідомленняНаписане: неділя червня 01, 2008 14:18    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Мені здається, що треба заткнути рота тим, хто пропагує російську, як другу державну. Може я хоч і грубо виразився, але до прикладу: в росії скільки україномовних шкіл? Жодної! А у нас скільки російськомовних? Безліч! Треба спочатку навести порядок з українсьою мовою а потім вже говорити про інші.
ntis
Срібний Учасник

ПовідомленняНаписане: неділя червня 01, 2008 21:42    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Заткнути рота?? Хм..гарна ідея..
Проте знаєш, скільки таких в Криму?? Та майже весь півострів!! І як їх усіх переорієнтувати на наше, рідне, га??

Догори
Iri-ua
Гість

Вік: 29

ПовідомленняНаписане: четвер лютого 26, 2009 3:50    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

западінець написав:
Припустимио,що російська стане другою нашою мовою....Що тоді,можна прощатись з українською чи як?

скоріше за все можна буде попрощати з обома мовами Sad
вже була Україна двомовна, в результаті люди ні української не знали нормально, ні російську не вивчили гарно...
на заміну мовам прийшов суржик!
якщо не підтримати українську, хоча б і за рахунок російської, то стане гірше і російськомовним Crying or Very sad

KpuBopyKoB
Гість

Вік: 30

ПовідомленняНаписане: п'ятниця березня 13, 2009 10:54    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

а навіщо російській мові статус державної, коли вона й так більш розповсюджена (принаймні у містах), ніж українська? а чи не буває ситуацій, коли ще не зовсім міцна духом молодь, вступивши до ВУЗу намагається розмовляти російською лише тому, що навколо неї не розмовляють укранською навіть ті, хто її добре знає?
Ситуація така, що треба захищати українську мову, а не російську. А а там, де компактно проживає російськомовне населення, треба просто виконувати Закон про мови - і ничії права не будуть порушені. Треба просто виконувати Законодавство. А якщо у нас люди не можуть навіть відстояти дані їм Законом права - то про що може йти мова? Людей треба навчати, як їм відстоювати свої права, людям тре згуртовуватись і відстоювати інтереси не лише на майданах, але і в законному порядку - через органми місцевого самоврядування та самоорганізації. А люди в нас цього не роблять. Навіть не розрізняють, до кого звертатись про відновлення порушених прав. Аби не захаращувати форум, ось тут моя стаття з цього приводу - http://berezanka.com.ua/i_think.html.
Шануймося, бо ми того варті!!!
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Український форум -> Життя в Україні та світі -> Політика Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum